Których szefów kuchni zobaczymy na dużym ekranie 7 października
Czeka nas ciekawa premiera pierwszego w Polsce cyklu filmowego prezentującego wybrane osobowości, które wpłynęły na obecny kształt polskiej gastronomii. Wystąpili Ernest Jagodziński, Jarek Walczyk, Jarek Uściński, Robert Sowa, Adam Chrząstowski i Robert Trzópek. Premierę zaplanowano na 7 października, a będzie ona miała miejsce na Kongresie Szefów Kuchni i Restauratorów. Raport Restauratora objął projekt patronem medialnym.
Produkcja filmu
Produkcja filmu odbyła się w Warszawie i Poznaniu w lipcu i sierpniu br. Towarzyszyło jej wiele emocji. Dlaczego? Szefowie kuchni, którzy wystąpili w cyklu, wrócili razem z ekipą filmową do czasów dzieciństwa i szkolnych, podzieli się też swoimi wyjątkowymi zdjęciami z tego okresu. Zdecydowali się również mówić otwarcie nie tylko o sukcesach, ale także trudnych chwilach zwątpienia i porażkach. Projekt jest niezwykłą podróżą, która pomaga zrozumieć, którędy prowadzi droga do doskonałości, choć nie daje odpowiedzi, jak osiągnąć jej szczyt. Opowiada o wartościach i zasadach, które rządzą życiem szefów kuchni.
Autentyczne historie
Cykl pokazuje sześć różnych historii i osobowości. Każdy z bohaterów emanuje inną energią i postrzega zawód kucharze nieco inaczej. Co ich zatem łączy na drodze do sukcesu? Niewątpliwie w różnych kontekstach jak mantrę powtarzają słowa takie jak szacunek, pokora, wytrwałość, praca zespołowa.
Premiera
Premierę cyklu Szefem być zaplanowano na 7 października. Będzie ona miała miejsce na Kongresie Szefów Kuchni i Restauratorów, a towarzyszyć mają jej także niezapomniane chwile na scenie wydarzenia. Cykl jest dedykowany ludziom z branży gastronomicznej, a szczególnie młodym, którzy znajdują się obecnie na początku swojej ścieżki zawodowej. Celem produkcji jest pokazanie, że zawód kucharza to ciekawy wybór drogi kariery; przybliżenie z czym związane jest wykonywanie tego zawodu i wreszcie pokazanie pracy w gastronomii jako pełnej wyzwań, trudnej, ale również bardzo dynamicznej i ciekawej.
Patronat
Nasza redakcja objęła cykl Szefem być swoim patronatem, doceniając unikalność projektu i wartość, jaką dostarcza, szczególnie młodym kucharzom. Cykl powstał we współpracy i dzięki wsparciu firm Winterhalter i Dora Metal.
Winterhalter oferuje zmywarki przemysłowe, środki czystości oraz systemy uzdatniania wody. Firma jest obecna na polskim rynku od 25 lat, budując pozycję lidera poprzez innowacyjne produkty, wysoką jakość i kompleksowe wsparcie serwisowe.
Dora Metal to firma z ponad 30-letnim doświadczeniem w projektowaniu i produkcji profesjonalnych urządzeń gastronomicznych dla sektora HoReCa. Od 1992 roku działa wyłącznie w oparciu o polski kapitał, produkując wszystkie swoje wyroby w Polsce. Dzięki nowoczesnemu parkowi maszynowemu i wysokiej jakości wyrobom marka DORA METAL obecna jest już w ponad 150 000 obiektach w kraju i za granicą.
.





