W warszawskim Centrum Expo XXI trwają największe w Polsce targi branży cukierniczej i lodziarskiej – Expo Sweet.
Warto odwiedzić stoisko Hochland Professional, działu oferującego produkty i profesjonalne rozwiązania przeznaczone dla branży HoReCa.


Dla gości stoiska Hochland Professional firma przygotowała specjały z wykorzystaniem produktów dostępnych w ofercie Food Service Hochland Professional. Czekają na nich 4 strefy tematyczne, nad którymi czuwa ambasador marki, cukiernik Mariusz Górecki.


Zaskakujące smaki lodów


W strefie tzw. lodów serkowych goście mogą odkryć wyjątkowo kremowe i gładkie lody na bazie sera  Cremette, inspirowane najnowszymi trendami smakowymi: od jaśminu, przez hibiskus z  maliną, po zaskakujące i lekko pikantne połączenie kremowego serka, białej czekolady i czerwonego pieprzu. Natomiast w strefie kremów cukierniczych można poznać metody wykorzystania serka Creamland, doskonałego do ciast przekładanych serkowymi kremami i masami, w tym lekkiej jak chmurka bezoletki pavlova oraz dacquoise, które mogą być alternatywą dla tarteletek.


Paleta odmian smakowych sernika baskijskiego

Strefa serników i deserów Cremette to okazja do degustacji palety odmian smakowych sernika baskijskiego: pistacjowego, pomarańczowego, waniliowego oraz czekoladowego. Ponadto, z okazji zbliżającego się Dnia Kobiet, przygotowano elegancką sernikową monoporcję w formie „róży”, przedstawiono także idealne na Wielkanoc kremowe flany udekorowane wiosennymi dodatkami.



Strefa Sandwich Bar

W  strefie Sandwich Bar Łukasz Kaniewski, właściciel piekarnio-cukierni na poznańskich Jeżycach, odsłania prostotę i smak przygotowania doskonałych kanapek. To coś specjalnego dla wszystkich poszukujących uzupełnienia słodkiej oferty o asortyment śniadaniowo-kanapkowy: pasty kanapkowe na bazie  Cremette w klasycznych i  nowatorskich kompozycjach. Degustacje obejmują zarówno odmiany ziołowe, np. bazyliową, warzywne: np. z  dodatkiem puree z pieczonej papryki, jak i pastę z  czarnym czosnkiem będącą kwintesencją smaku umami.