Od 1 czerwca br. Adam Chrząstowski pełni rolę Szefa kuchni w restauracji Browar Warszawski. Choć restauracja jest – jak podkreśla – w świetnej kondycji, ma do wykonania gro pracy, by kulinarnie scalić lepiej to miejsce z Warszawą, Mazowszem i piwowarską tradycją ulicy Grzybowskiej, przy której Browar się mieści.


Jak podkreśla Adam Browar Warszawski w stołecznym centrum jest w bardzo dobrej kondycji, ale jego celem jako szefa kuchni będzie optymalizacja karty menu tak, by wzbogacić ją o sezonowość i lokalność.

– Chciałbym lepiej oddać charakter tego miejsca, czyli centrum Warszawy i Mazowsza, w karcie menu. W ramach konceptu prowadzimy browar i serwujemy własnej produkcji piwo. To istotny akcent piwnej biesiady, który chciałbym włączyć. Będziemy też pracować nad spójnym podejściem do konceptu Browaru, zarówno od strony komunikacji jak i organizacji. Myślę, że taka kosmetyka jest jak najbardziej potrzebna, co pozwoli restauracji funkcjonować po prostu jeszcze lepiej
mówi. W pomieszczeniach, w których jesteśmy, kiedyś na prawdę warzono piwo i teraz produkcja nadal tu się znajduje. Zresztą widać kegi przy ścianie. Nasze własne piwa maja dobrą opinię i były wielokrotnie nagradzane z czego ja też jestem dumny – mówi Adam Chrząstowski.


Adam zamierza poukładać na nowo kuchnię tak, żeby zacieśnić współpracę z piwowarami i barmanami, dzięki temu zwiększyć spójność. Jego zespół liczy 24 osoby na kuchni, a restauracja oferuje ponad 250 miejsc z potencjałem rozwoju.

.

Autor