Targi Expo Sweet rozpoczną się już 16 lutego
Targi potrwają od 16 do 19 lutego. Organizowane są w stołecznym centrum Expo XXI przy ulicy Prądzyńskiego 12/14. W wydarzeniu udział weźmie niemal 200 wystawców z Polski i zagranic. Listę wystawców i program znaleźć można na stronie www.exposweet.pl
Dlaczego warto odwiedzić Expo Sweet?
W kontekście Expo Sweet – tego jakże istotnego wydarzenia – niektórzy przedstawiciele branży prawdopodobnie zadadzą sobie pytanie, czy targi w ogóle mają sens w dobie rozwoju technologicznego. Wymagają wszak zaplanowania całego dnia, aby na nie przyjechać, odwiedzić stoiska i wysłuchać istotnych prezentacji. Niejeden zatem powie: po co inwestować aż tyle czasu? W naszej skromnej opinii redakcyjnej targi i konferencje są nadal potrzebne, szczególnie branży HoReCa, wszak to biznes „hospitality”, w którym człowiek i produkt grają główne role. Dlatego szykujemy się już teraz na spotkanie z wystawcami i zwiedzającymi Expo Sweet, doświadczanie nowości produktowych i rozmowy o rynku.
Oto nasze subiektywne spojrzenie na wartościowe punkty programu targów:
- 16 lutego o 10:00 rozpoczną się Mistrzostwa Polski w Dekoracji Tortów
- W tym samym dniu o 10:10 na stoisku firmy Bunge odbędzie się premiera jej past warzywnych
- O 11:00 firma Monin zaprezentuje swoje nowości produktowe; o tej samej godzinie rozpocznie się degustacja lodów ketogenicznych
- O 15:00 rozpoczną się zapisy na warsztaty poświęcone lodom rzemieślniczym, pakowanym w kubki
- 17 lutego warto przyjrzeć się prezentacji firmy Monin nt. pisanie po kawie pisakami L’Artiste
- W tym samym dniu o 13:00 odbędzie się pokaz nowego podejście do herbaty mrożonej
- O 17:00 rozpocznie się pokaz produkcji lodów alkoholowych
- We wtorek, 18 lutego o 10:00 startują Mistrzostwa Polski w Przygotowaniu Deseru
- Warto wziąć udział w prezentacji pt. Trend NoLo, NO ALCO, w Twoim barze, która rozpocznie się o 15:00
- W środę, 19 lutego zostaną ogłoszone wyników i wręczone nagrody Mistrzostw Polski Uczniów Szkół Cukierniczych
- W tym dniu warto też wziąć udział w degustacji lodów wegańskich