Znamy skład Jury oceniających konkursowe potrawy z karpiem w roli głównej, podczas tegorocznej edycji Konkursu “Czas na rybę!”. Tak jak zapowiadano, będzie profesjonalnie, obiektywnie i międzynarodowo!

Jest jeszcze czas, żeby dołączyć do grona uczestników! Organizatorzy czekają na zgłoszenia do 13 września 2024 r. W konkursowej potrawie musi się znaleźć karp opolski oraz warzywa kiszone z Gospodarstwa Rolnego Michała Sznajdera. Jeśli uczestnicy będą używali produktów tłuszczowych – zapewni je firma Bunge – właściciel marki Kruszwica. Najwyższej jakości przypraw dostarczy firma Darpol.

Jury Konkursu dla profesjonalistów, który odbędzie się w dn. 5.10.2024 r.

  • Marcin Bielec
  • Jean Bos
  • Krzysztof Gawlik
  • Wojciech Harapkiewicz
  • Wolfgang P. Menge
  • Paweł Stawicki
  • Krzysztof Robert Szulborski
  • Joanna Ochniak
  • Marcin Przybysz
  • Giancarlo Russo
  • Marcin Soból
  • Robert Sowa
  • Jarosław Uściński
  • Jarek Walczyk


Jury Konkursu dla uczniów szkół gastronomicznych, który odbędzie się w dn. 4.10.2024 r.

  • Janusz Garncarczyk
  • Radosław Kłapacz
  • Krzysztof Malinowski
  • Marek Namysłowski
  • Joanna Ochniak
  • Artur Piotrowski
  • Krzysztof Wierzba

Jest o co walczyć!

Nie tylko prestiż i dobra zabawa

Profesjonaliści walczą o nominację do Kulinarnego Pucharu Polski oraz nagrodę o wartości 8.000,- zł. Dodatkowo firma UNOX zaprasza lauereatów na zwiedzanie fabryki pieców we Włoszech!

Uczniowie mają do wygrania nagrody o wartości do 2.400,- zł oraz minimalnie tygodniowy staż u szefa kuchni ze stowarzyszenia Euro-Toques Polska. 

Partnerzy wydarzenia

Podczas wydarzenia partnerzy będą prezentowali swoje produkty i ofertę. Będzie to doskonała okazja do nawiązania relacji biznesowych między innymi z: właścicielem Hotelu Jakubus – firmą Osadkowski sp. z o.o., producentem pieców konwekcyjnych – firmą UNOX, dystrybutorem sprzętu gastronomicznego – RM Gastro, producentem porcelany Lubiana, producentem soków – Purena, dystrybutorem przypraw – firmą Darpol, producentem produktów tłuszczowych – firmą Bunge, dystrybutorem japońskich noży KAI – Home Brand, producentem sprzętu gastronomicznego Heinzelmann.

Lista partnerów jest otwarta do 10 września! Zainteresowanych współpracą prosimy o kontakt telefoniczny: 535 380 010.

Informacje o Konkursie

Informacje o konkursie można znaleźć: