Czas na rybę! 2024! Znamy skład Jury!
Znamy skład Jury oceniających konkursowe potrawy z karpiem w roli głównej, podczas tegorocznej edycji Konkursu “Czas na rybę!”. Tak jak zapowiadano, będzie profesjonalnie, obiektywnie i międzynarodowo!
Jest jeszcze czas, żeby dołączyć do grona uczestników! Organizatorzy czekają na zgłoszenia do 13 września 2024 r. W konkursowej potrawie musi się znaleźć karp opolski oraz warzywa kiszone z Gospodarstwa Rolnego Michała Sznajdera. Jeśli uczestnicy będą używali produktów tłuszczowych – zapewni je firma Bunge – właściciel marki Kruszwica. Najwyższej jakości przypraw dostarczy firma Darpol.
Jury Konkursu dla profesjonalistów, który odbędzie się w dn. 5.10.2024 r.
- Marcin Bielec
- Jean Bos
- Krzysztof Gawlik
- Wojciech Harapkiewicz
- Wolfgang P. Menge
- Paweł Stawicki
- Krzysztof Robert Szulborski
- Joanna Ochniak
- Marcin Przybysz
- Giancarlo Russo
- Marcin Soból
- Robert Sowa
- Jarosław Uściński
- Jarek Walczyk
Jury Konkursu dla uczniów szkół gastronomicznych, który odbędzie się w dn. 4.10.2024 r.
- Janusz Garncarczyk
- Radosław Kłapacz
- Krzysztof Malinowski
- Marek Namysłowski
- Joanna Ochniak
- Artur Piotrowski
- Krzysztof Wierzba
Jest o co walczyć!
Nie tylko prestiż i dobra zabawa
Profesjonaliści walczą o nominację do Kulinarnego Pucharu Polski oraz nagrodę o wartości 8.000,- zł. Dodatkowo firma UNOX zaprasza lauereatów na zwiedzanie fabryki pieców we Włoszech!
Uczniowie mają do wygrania nagrody o wartości do 2.400,- zł oraz minimalnie tygodniowy staż u szefa kuchni ze stowarzyszenia Euro-Toques Polska.
Partnerzy wydarzenia
Podczas wydarzenia partnerzy będą prezentowali swoje produkty i ofertę. Będzie to doskonała okazja do nawiązania relacji biznesowych między innymi z: właścicielem Hotelu Jakubus – firmą Osadkowski sp. z o.o., producentem pieców konwekcyjnych – firmą UNOX, dystrybutorem sprzętu gastronomicznego – RM Gastro, producentem porcelany Lubiana, producentem soków – Purena, dystrybutorem przypraw – firmą Darpol, producentem produktów tłuszczowych – firmą Bunge, dystrybutorem japońskich noży KAI – Home Brand, producentem sprzętu gastronomicznego Heinzelmann.
Lista partnerów jest otwarta do 10 września! Zainteresowanych współpracą prosimy o kontakt telefoniczny: 535 380 010.
Informacje o Konkursie
Informacje o konkursie można znaleźć:
- na stronie: https://czasnarybe.opolskieryby.pl/
- na FB: https://www.facebook.com/CzasNaRybe
- bezpośrednio u Organizatorów: Aleksandra Czerkawska – tel. 535 380 010, Kamil Klekowski – tel. 790 247 247