White Bear Coffee otwiera nową kawiarnię w Warszawie
To już druga kawiarnia białostockiej sieci franczyzowej w stolicy Polski. Od 4 kwietnia 2024 r. kawy od Miśka można spróbować w the White Bear Coffee przy ulicy Kasprzaka 29 w Warszawie.
Białostocka sieć otwiera swój drugi lokal w stolicy. W asortymencie kawa przelewowa, a także klasyczne kawy na bazie espresso, herbaty, smoothies, lemoniady, cascara (napój z suszonych owoców kawowca), świeżo wyciskane soki, lody o naturalnym składzie czy kombucha. Do tego oferta śniadaniowa – kanapki i desery śniadaniowe, również w wersji vege.
Nowy lokal w Warszawie jest 16 punktem sieci w Polsce. Koncept rozwijany jest na zasadach franczyzy. Sieć the White Bear Coffee liczy obecnie 16 kawiarni, m.in. w Białymstoku, Warszawie, Krakowie czy Lublinie. Właściciele prowadzą również rzemieślniczą palarnię kawy i sklepy stacjonarny oraz internetowy.
– Od zadowolonego gościa kawiarni w Giżycku do właściciela własnego lokalu w Warszawie – tak zaczęła się moja droga biznesowa z franczyzą the White Bear Coffee. W pierwszej kolejności moją uwagę zwrócili zawsze uśmiechnięci, życzliwi bariści, później wyśmienita kawa oraz intrygujący wystrój. W tej marce najważniejsi są jednak ludzie, którzy tworzą ten niepowtarzalny klimat – tłumaczy Sławek Siezieniewski, właściciel nowego warszawskiego lokalu.
Łukasz Kaliciński, współwłaściciel sieci dodaje natomiast:
– Skupiliśmy się na zapewnieniu wysokiej jakości produktów, co naszym zdaniem jest kluczowe dla budowania lojalności wśród klientów – gości kawiarni. Doceniają oni dbałość o detale, od wyboru lokalizacji, przez projekt wnętrza, po szkolenie personelu. Liczymy, że kolejny lokal pod szyldem Miśka, podobnie jak pierwszy, szybko stanie się ważnym punktem na kawowej mapie stolicy – przekonuje.
Jak deklarują przedstawiciele sieci, kawiarnia ma przyciągać jakością kawy i nietuzinkowym design’em wnętrz, ale nie ograniczać się do fanów specialty coffee.
Fot. Informacja prasowa